Mortens aften

“Same procedure as last year”

Når faster Hanne tager det sidste lår, kommer Thomas med fadet igen….

Din Mortens aften på Værftet

Åh – det dufter godt, når ovnlågen åbner sig og den friske landand syder og braser.

Ja – duften fylder hele køkkenet og de brunede kartofler får lige en ekstra tur i sukkeret, mens den lune rødkål lægges op i skåle…

mortens aften værftet restaurant

Mortens aften

Igen i år dækker vi hele Værftets op til en til dig og din familie, så i blot skal tænke på, at spise and og skåle med hinanden, mens vi klarer maden og opvasken.

mortens aften værftet restaurant

Ris a la mande til dessert

Hvem kan ikke ha’ det..
Slutte en aften af med en skål ris a la mande nu hvor maven alligevel er spændt ud – og cyklen holder klar til brug i morgen.

mortens aften værftet restaurant

Brunede kartofler…

hvide kartofler og rødkål – Det er hele er lavet fra bunden af – præcis som var det hjemme hos din mor. Masser af smag og sovs som hænger ved dine kartofler…

mortens aften værftet restaurant
Mortens and værftet restaurant

Derfor Mortens aften

 

For os på Værftet er det en tradition, at spise and på Mortensaften den 10. november, men det kunne bestemt også ha’ været gås, som nok egentlig ville være helt korrekt, da Martin af Tours gemte sig blandt gæs for, at undgå at blive biskop.

Så den Morten vi fejrer ved, at spise os gennem and eller gås aftenen før den 11. november, hed oprindelig Martin og var biskop af Tours.

Som selv fattig soldat ahvde han et varmt hjerte for de fattige, kunne helbrede syge og opvække de døde.

Han blev kendt, som en hellig mand.

Efter hæren slog han sig ned i et kloster i Portiers, hvor han levede fromt og roligt – ja, han havde ry for, at være en god og hellig mand. Hans ry var så godt, at befolkningen i Tours ville vælge ham som biskop.

Så da de byens indbyggere kom for, at udnævne ham til biskop, gemte han sig i en gåsestig. Gæssene skræppede dog op og han blev afsløret og påtvunget embedet som biskop over byen.

Du er selvfølgelig mere end velkommen til, at ringe til os på tlf. 24238133 – bedst ml. 12- 17 undtagen på mandage

mortens aften værftet restaurant
RESERVER DIT BORD