Mortnsaften

Andesteg, rødkål og sovsen, som hænger ved de brundede kartofler…

Søndag den 10. november

Mortens aften

En vinter aften med med masser af varme – og god andesteg midt på havnen i Marina minde 

Ja, lad det blot ruske udenfor, når restauranten er fyldt med duften af sprød andesteg, proppet med svesker og æbler – og du smæsker dig i de brunede kartofler, dyppet godt sovsen…og to ekstra skefulde henover de hvide, så de også kan glide ned, sammen med den dampende rødkål…

Det kan godt være, at gæssene skræppede ad Biskop Martin af Tours i sin tid, men her ved dit bord – er blikket fra din kone nok..

Gås eller and – ja, egentlig var det gås, men da bønderne kunne tjene mere på salget af disse, så kom anden på bordet – og det kommer den også her på Værftet midt på havnen i Marina minde..

Ja, du kan næsten allerede smage andelåret…hvis ikke faster Hanne tager det sidste..

Mortensaften – en hyggelig tradition

Den 10. november fejrer vi Mortensaften til minde om Sankt Martin, en helgen kendt for sin ydmyghed og næstekærlighed. Legenden fortæller, at han blev forrådt af larmende gæs, da han forsøgte at undgå at blive biskop, og derfor spiser vi traditionelt and eller gås denne aften.

På Mortensaften samles vi med familie og venner om et lækkert måltid med andesteg, rødkål og brun sovs – en aften fyldt med varme og fællesskab.

Traditioner på Mortensaften

Mortensaften er en tradition, der fejres den 10. november, aftenen før Mortensdag, som er den 11. november. Traditionen har sine rødder i en gammel legende om Sankt Martin af Tours, en af de mest populære helgener i den kristne kirke.

er især kendt for, at man spiser and eller gås til middag. Dette siges at hænge sammen med historien om Martin, der blev forrådt af gæssene og som hævn skulle man spise en gås på denne aften.

I Danmark er det dog oftest and, der serveres, men nogle steder spiser man stadig gås.

og Mortensaften på Værftet har altid bestået af klassisk andesteg  med rødkål, brunede kartofler og brun sovs, som hænger ved.

Det er en hyggelig tradition, hvor familie og venner samles omkring et festligt måltid, som vi alle glæder os til hvert år, at fejre sammen med dig og din familie..

Mortensaften

Menu’en ligger fast – så du kan Spise dig Glad i andesteg..

kom og spis..

Søndag aften den 10. november

Historien om Sankt Martin 

og Mortensaften

Sankt Martin blev født i år 316 i det nuværende Ungarn, men han voksede op i Italien og sluttede sig til den romerske hær. Han blev dog senere kristen og forlod hæren for at leve et liv i ydmyghed og tjeneste for de fattige. Ifølge legenden blev Martin kendt for en særlig handling, hvor han delte sin kappe med en frysende tigger, hvilket gjorde ham berømt for sin næstekærlighed.

Efter mange års tjeneste blev Martin udpeget til at blive biskop af Tours, men han følte sig uværdig til denne ære. For at undgå udnævnelsen gemte han sig i en gåsesti, men gæssene afslørede hans gemmested ved at larme og baske med vingerne. Til sidst blev han alligevel udnævnt til biskop, og i dag mindes man ham for hans ydmyghed og venlighed.

 lige i vandkanten

Værftets tlf.

+45 51213880

Åbningstider
tirsdag fra kl. 17 – luk
onsdag – søndag 12 – luk
RESERVER DIT BORD